Hejdå Freelander!

2015 Land Rover Discovery Sport

2015-land-rover-discovery-sport

Helt nya Land Rover Discovery Sport årsmodell 2015 lanseras som en ersättare både till gamla Discovery och inte helt lyckade Freelander.

Nya Land Rover Discovery Sport är en sjusitsig SUV med en design någonstans mittemellan Posh-mobilen Evoque och stora Range Rover. Och det är även här nya Disco hamnar storleksmässigt. Publik premiär blir det först på Paris-salongen i oktober men det mesta är känt redan idag.

land rover discovery sport 2015

Variation är det ingen brist på utan de olika beteckningarna står som spön i backen. SE, SE Tech, HSE och HSE Luxury till att börja med. Trots detta finns det bara en enda motor vid lanseringen nästa vår. Nämligen en välkänd SD4 diesel på 2.2 liter. Lite senare får den nya bilen samma fyrcylindriga Ingenium-motorer som är aktuella för hela JLR-gruppen inklusive Jaguar de närmaste åren.

Fyrhjulsdriften är från svenska Haldex. Lådan är en niostegad automat från ZF. Bilen är som standard fyrhjulsdriven men en tvåhjulsdriven version med en mindre Ingenium-motor ska vara på väg.

http://youtu.be/dnCi9WsheRA

Priserna i England börjar på £32 400. Svenska priser blir förhoppningsvis klara innan årets slut.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)