Audis svar på BMW X2?

Audi TT Offroad

Audi TT offroad concept

Precis som övriga tyska premiumtillverkare tänker Audi bredda modellutbudet ordentligt de närmaste åren. Det blir en hel drös med nya Q-modeller och så blir det förmodligen en Audi TT Offroad.

Det här är inte direkt Audis första koncept-variant på nya TT. Vi har tidigare sett en cabriolet, en shooring brake och en Sportback. VW gillar helt enkelt sin nya TT och vill se om även mässbesökarna och potentiella kunder gör det. Att det blir en Audi TT cab inom kort känns ganska säkert men nu Audis tekniske chef Ulrich Hackenberg att just crossovern Audi TT Offroad ligger extra bra till för att bli verklighet inom kort.

Audi TT offroad concept

Crossovers och kompakt-SUV:ar som tidigare nämnts de hetaste bilkategorierna framöver. Med en Audi TT Roadster får Audi Q3, Q% och Q7 nya syskon. Men det stannar inte där. Audi sägs även planera för Audi Q1 och även flera av de jämna numrena med start med Audi Q4.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)