Precis lagom för huset vid medelhavet

Azimut 66 italiensk lyxjakt

Azimut 66

Sommaren är nästan slut i Sverige. Men på Medelhavet är det sommar nästan jämnt. Det här är nya italienska lyxjakten Azimut 66 från varvet med samma namn.

04-azimut-66-fly

Azimut 66 visades upp på en båtmässa i Düsseldorf tidigare i sommar och är redo för beställning. Totalt fyra kabiner och åtta sängar, en bar och en dinette (liten middagssalong) som kan byggas om till soldäck när soldyrkarna ätit sina salladsblad.

03-azimut-66-fly

Azimut 66 fixar 32 knop men marchar helst i 28. Bensintanken är på 2800 liter och det lär behövas med dubbla inombordare på 800 marina hästkrafter vardera. Motorer inköpt från lastbilstillverkaren Man. Hela härligheten är 18,3 meter lång så skepparexamen behövs.

02-azimut-66-fly

Om inte 66:an duger har Azimut inte mindre än åtta olika kollektioner att välja modeller ur. På deras webbplats kan du dra i lite olika parametrar för att få fram precis den jakt just du behöver.

Några priser framgår inte på sajten men räkna med ca 10 miljoner kronor för minsta modellen Atlantis 50 beroende på vilka tekniska godsaker du väljer till din flybridge.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)