En vattenskoter med 315 hästar

Belassi B3R Sport är en Ferrari på vattnet

belassi-br3-sport

Kör du en Ferrari på vägen kan du inte köra en vattenskoter från Kawasaki på sjön. Du behöver en Belassi B3R Sport med 315 hästar … eller mer.

Vattenskotern är tillbaka med besked efter åren som förbjuden i svenska vatten. Idag är en vattenskoter ingen liten moppe med tvåtaktare och obekväm sittställning. Istället är den ofta en fyrtaktad prestandamaskin med långfärdskomfort (nåja) och många finesser. Och läcker design.

belassi-br3-sport-315hk

Vanliga märken i Sverige är Seadoo och Kawasaki men fräckast av alla är österrikiska Belassi vars framgångar i tävlingssammanhang nu smittar av sig på privatförsäljningen. Värst av alla är modellen Belassi B3R Sport med 315 hästar och turbo som standard. Motorn är en trecylindrig fyrtaktare på 1602 kubik. Med lite pill kan den dessutom få upp till 85 hästar till.

Men kostar det så smakar det givetvis. Den här läckra saken kostar i grundutförande 214 000 kronor i rött gult eller svart. Alla årets maskiner redan slutsålda enligt min källa på 88Motorsport.

Om namnet Belassi inte är dig bekant så är du förlåten. Företaget bytte till detta mera italiensk-klingande namn så sent som förra året. Tidigare hette bolaget Benelli och innan dess Hydrospace.

"Belassi B3R Sport är en Ferrari på vattnet", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)