Ny yacht till sommaren?

Benetti Fisker 50 yacht med hybrid drivlina

benetti fisker 50

Det var länge sen vi hade en yacht här på Bilkoll. Här kommer en som är designad av en bildesigner. Danske Henrik Fiskers Benetti Fisker 50 för italienska Benetti.

Efter motorcyklar, vanliga bilar och elbilar är det nu dags för en lyxjakt för dansken Henrik Fisker. Uppdragsgivare är det italienska varvet Benetti och resultatet Benetti Fisker 50 visades upp på Singapore Yacht Show förra veckan.

Jakten är inte 50 utan 164 fot lång. Det motsvarar ungefär 10 stycken Fisker Karma i rad. I detta opulösa utrymme finns funktion som salong, top deck lounge, pool, soldäck, beach club (?), sex gästkabiner och 11 koj för besättningen. Allt fördelat över tre däck med panoramaglas från golv till tak mest överallt.

benetti fisker 50

I master-sviten finns ett bibliotek, en utfällbar balkong, en eldstad och en privat trappa upp till övre däck där det finns en hemmabio som kan dubbla som personligt gym.

Yachten är byggd primärt i kolfiber och återvunnet trä. Framdrivningen sker såsom kunden specificerar men Henrik Fisker själv ser helst ett hybrid-system med el och solpaneler.

Nu ska Benetti bara hitta en köpare eller tre till detta mästerverk. Frågan är dock om inte Putins hejdukar och andra megarika är mera intresserade av helikopterplattform, ubåts-docka och bilgarage än hybrida drivlinor och återvunnet trä. Tyvärr.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)