När det bästa inte är gott nog

Bentley Grand Convertible

bentley grand convertible

Tag en Bentley Mulsanne Speed och kapa av taket så får du en Bentley Grand Convertible komplett med teakdäck och Beluga-läder.

Dryga 2 tons dödvikt, 530 hästar, 6.75 liter och 811 pound-feet i vrid är receptet. På svenska innebär det närmast hysteriska 1100 Nm i vridmoment. Nya Bentley Grand Convertible kommer enbart i ’sequin blue’ och meningen är att du ska köra den själv. För dig som föredrar chaufför finns Rolls Royce även om nya Wraith även den verkar vara mer av förarens bil.

Bentley Grand Convertible är än så länge bara ett koncept på Los Angeles Motor Show och har därmed inget pris. Men som vanligt blir den nog verklighet om tillräckligt många potentiella kunder visar verkligt intresse.

bentley-grand-convertible

Och visst är det konstigt med dessa dinosaurier till bilar; kör någon en Ferrari eller Aston Martin blir de flesta avundsjuka och en del rent av arga. Kommer det däremot en Bentley Mulsanne eller en Rolls Royce Ghost åkande uppfattas det som pikant, exotiskt och excentriskt. Detta trots att dessa bilar på alla sätt representerar hopplöst förlegade ideal.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)