Längre limpa för Asien

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase

bentley mulsanne

År 2011 återupptog Bentley den ärevördiga modellen Mulsanne och nu 5 år senare är det dags för ny längre modell för de asiatiska marknaderna.

Bentley Mulsanne 2017 kommer alltså som stor och jättestor bil. Den jättestore kallas Extended Wheelbase och är förlängd med 25 centimeter som nästan uteslutande tillfaller den förväntade potentaten i baksätet. Nytt är även en rejäl taklucka och riktiga recliners, alltså säten av liknande typ de du hittar i business class på ett flygplan.

En liten men mycket tydlig plåtknyck ovanför handtaget på bakre dörren skiljer den vanliga Mulsanne (som man kör själv) från EWB-modellen (till vilken man har en chaufför). Utifall att du inte klarar av att avgöra om det är en EWB bara på längden alltså.

bentley mulsanne ewb 2017

Bentley Mulsanne Extended Wheelbase kommer primärt att säljas i England och Asien. Svenskar, Europeer och även amerikaner får specialbeställa den av den enkla anledningen att vi alla helst vill köra själva.

Alla Bentley Mulsanne är helt handbyggda i Crewe i England och går att få i vilken färg och med vilken inredning som helst så länge du kan betala. Känns den inbyggda champagnebaren inte rätt för dig så går det att få en custombyggd whiskeybar istället.

bentley mulsanne ewb baksäte

En Bentley Mulsanne, EWB eller inte, har en V8:a på 505 hästar och ett vridmoment på över 1000 Nm. Det är inte illa för en sån klumpeduns till bil. Bensinförbrukningen talar Bentley tyst om.

Så vad kostar den då? Det vet jag faktiskt inte. Men på nåt sätt spelar det mindre roll.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)