Vad får det lov att vara idag?

Bara i Singapore – en bilautomat för riktiga dyrgripar

bilautomat

Här är något som bara är möjligt i Singapore idag. En 15 våningar hög varuautomat eller ska jag säga ’bilautomat’ som rymmer upp till 60 stycken dyrgripar.

Det är tyskklingande Autobahn Motor Singapore som specialiserat sig på exotiska sportbilar som låtit byga den 15 våningar höga byggnaden som även är ett helautomatiserat garage och därmed kan kallas för en bilautomat. Mark är väldigt dyrt i Singapore.

Automaten har dock ingen direktförsäljning så du behöver inte betala en miljon med ditt AMEX för en bil du inte ens sett på nära håll innan. Istället fungerar bilautomaten som ett garage och bilar kan beställas ned för provkörning.

Det kan även noteras att Singapore är väldigt litet och att köra bil är både extremt dyrt och extremt reglerat. Så bilar i allmänhet är bara något för de allra rikaste. Att ha rätt att köra bil inom CBD (innerstan typ) kan kosta flera 100 000 kronor per år.

Titta in hos ABM Singapore.

 

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)