Direkt konkurrrent till Nissan Leaf

Billigare Volkswagen e-Golf SE 2016?

vw e-golf se

Folkvagn släpper en enklare version av sin elektriska e-Golf. Nya e-Golf SE blir en direkt konkurrent till Nissan Leaf och Toyota Prius.

Med ett baspris på 387 000 kronor är Volkswagen e-Golf avsevärt dyrare än konkurrenterna Toyota Prius och Nissan Leaf. Nu presenterar Wolfsburg en ny enklare version kallad e-Golf SE med vilken man hoppas kunna konkurrera bättre.

Det verkar röra sig om samma bil motormässigt men bland annat infotainment-system och snabbladdare är bortplockade ur baspriset för att få ned det. Förmodligen har det snålats lite både här och där för att inte få den fullutrustade versionen att framstå som alltför dyr.

2016 e-golf se

Volkswagen e-Golf SE är klar för USA som årsmodell 2016 där den får ett pris på strax under 30 000 dollar. Om bilen faktiskt kommer till Sverige och vad priset här kan tänkas bli återstår att se. Allt under 300 000 kronor är klart godkänt. Tveksamt dock om VW lyckas uppnå det då bilar generellt sett är billigare i USA än i Europa.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)