Uppdatering av BMWs sportiga lyxlimpa

Första bilderna på BMW 7-serie 2016

2016-bmw-7-series

Det har blivit dags för sjätte generationens BMW 7-serie med start som årsmodell 2016. Den nya bilen är lättare, spänstigare, starkare och kan parkera sig själv.

Viktminskning genom användning av kolfiber och aluminium, mera prestanda trots lägre cylindervolym och lägre förbrukning genom smartare programmering är legio idag så det lämnar jag därhän tillsvidare.

Den nya bilen längre än den förra fast hjulbasen är densamma. Det innebär större överhäng på några centimeter men en bibehållen idealviktfördelning på 50/50. Det innebär även några centimeter till för fötterna för baksätespassagerarna. Det främre passagerarsätet kan även fällas för att skapa rena business class-sätet för dignitären i baksätet.

Motormässigt blir det till att börja med trelitersexan 740i och 4,4-liters V8 mera känd som 750i. Därtill kommer olika modeller för olika marknader och mest intressant är kanske BMW 740e XDrive som är en sladd-hybrid som klarar 37 kilometer på ren el.

Men det är inuti kupén det mesta nya roliga händer. Här blir det stora petskärmar både fram och bak och touchkontroller för både det ena och det andra. Dessutom viftkontroll (framför skärmen) för vissa reglage som  exempelvis att svara i telefonen. Det är nya iDrive generation 5 som nu stödjer även gesture control som det officiellt heter.

Se även den jättestora nyckelfobben bland bilderna nedan. Den innehåller en egen liten skärm och enbart genom att använda fobben kan du få din 7-serie att själva köra in i sitt (för smala?) garage. Men det kostar givetvis extra.

Nya BMW 7-serie 2016 når din bilhandlare redan tidigt i höst.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)