Galna BMW Concept X7 iPerformance till Frankfurt

BMW Concept X7 iPerformance

BMW har blivit galna! Nya Concept X7 iPerformance som kommer att visas upp i Frankfurt ser ut som en Bentley Bentayga pimpad för mellanöstern. Eller gör den?

BMW menar att Concept X7 tar varumärket BMW till nya höjder av lyx och känslan av exklusivitet. Men om du tycker att X6 Coupé är smaklös så är nog inte det här din kopp te är jag rädd.

Det blir alltså ingen färdig BMW X7 i Frankfurt som jag tidigare förutspått utan istället detta tämligen utspejsade koncept. Gigantiska kromslitsar såväl fram som bak och så väldigt smala nästan kisande framlyktor. Och vad har hänt med grillen?

BMW Concept X7 iPerformance

Nu tror och hoppas jag att de värsta galenskaperna här faktiskt inte når produktionsvagnen utan att den istället mera ser ut vara besläktad med de storsäljande serierna 5, 7 och inte minst nya 3-serien som bör dyka upp ganska snart.

Konceptbilen är en iPerformance vilket innebär samma hybridlösning som  i 330e och 530e bland annat där en lagom stor dubbelturboförsedd bensinmotor kombineras med ett ganska litet batteri. Någon räckvidd talas det inte om, det är ju ändå ett koncept.

BMW Concept X7 iPerformance

BMW avslöjar även att modellerna i kommande 8-serien samt X7, i8, i8 Roadster och 7-serien kommer att förses med en ny exklusivare logo-platta där BMW-loggan istället för blåvit är svartvit.  Denna nya grafiska identitet som det heter kommer att visas upp i Frankfurt. Jag ska hålla utkik.

arneby