BMW Concept Z4 på Pebble Beach Concours d’Elegance

bmw concept z4

Vi har länge vetat att nya BMW Z4 delar plattform med Toyota Supra. Nu vet vi även (nästan) hur den ser ut tack vare Concept Z4 på Pebble Beach.

Vad vi ser är att Concept Z4 faktiskt är en speedster med upphöjd kaross bakom stolarna. Kommer det att överleva till produktionsmodellen månntro? Speedsters är snygga men galet opraktiska på många sätt. Inte minst när det gäller svårigheten att få tygtaket riktigt regntätt. Samtidigt löser det problemet med störtbågen på ett snyggt och integrerat vis.

Bilen är lång och slank och ser större ut än vad den egentligen är. Förmodligen blir längden mycket snarlik den utgående modellen. Däremot blir nya Z4 både lägre och bredare än utgående modell såsom modet föreskriver. Notera även de extremt tunna och små backspeglarna som förmodligen inte uppfyller reglerna på alla marknader.

bmw-concept-z4

I de slingrande LED-bakljusen känner du igen flera aktuella modeller inklusive stora X5. Belysningen framåt består av fyra olika lampor (quad) såsom det anstår en äkta Z-modell från BMW. Och de stora luftintagen framtill påminner om flera av dagens M och M-Sport-modeller.

Inuti cockpit känner du mestadels igen dig. Konceptet har lite dyrare mångfärgat läder och instrumentrundlarna är nu lite mera kantiga. Räkna dock med extremt standardiserad kabin på produktionsbilen Z4.

bmw-concept-z4

Den slutliga produktionsmodellen av nya Z4 visas upp nästa år och då troligen som årsmodell 2019. Låt oss hoppas att åtminstone lite av stylingen på Concept Z4 överlever homologeringsprocessen.

arneby