Detroit-salongen

BMW M2 – nästan som orginalet

bmw m2

Årets Detroit-salong innebar få riktiga nyheter utöver nya Mercedes E-klass. En riktig smällkaramell är dock den illa dolda hemligheten BMW M2.

Efter sedan och Active Tourer är det dag för den coupé-formade M-modellen av andra generationens 2-serie. Nya BMW M2 är så stark och så lätt att den för tankarna tillbaka till orginalet BMW M3 generation E30 säger de som vet.

bmw m2

BMW M2 får en treliters rak sexa på 370 hästar och 465 Nm. Den gör 0-100 på 4.3 sekunder och maxar ut 270 kilometer i timmen om du beställer till ett M-paket. Riktigt stora luftintag i fronten och fyra avgaspipor skiljer BMW M2 från mera modesta modeller.

Nya M2 kan beställas nu (dock inte specificeras riktigt ännu) men leveranstiden är ännu okänd. Priset börjar runt 500 000 kronor men med allt extra du vill ha blir det lätt en hundring till eller mer.

bmw x4 m40i

Utöver M2 visade även BMW upp nya BMW X4 M40i i Detroit. Alltså prestandaversionen av sportkupéversionen av X3. BMW X4 M40i får en sexa med 355 hästar under huven.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)