Generationsbyte för BMWs minsta kompakta SUV

BMW X1 generation 2 blir lyxigare

BMW X1 2016

Nästa år det dags för generation 2 av BMWs minsta SUV kallad X1. Nya BMW X1 2016 blir en lyxigare, kaxigare och läckrare kompakt-SUV.

Som synes redan på bilden ovan är det BMW X5 generation 3 som fått stå modell för det mera kaxigare nyllet. Nya BMW X1 blir även mera upprätt och får en högre sittposition, något som målgruppen i öst sannolikt efterfrågat. Bilen ska även ha en rymligare kupé.

Det är dock med tekniken inne i bilen det händer mest. Tidigare har bara 5-serien och 7-serien fått ta del av de riktigt skojiga nya dyra leksakerna men nu börjar de även bli tillgängliga längre ned i modellpaletten.

Standardisplayen blir 6.5 tum men kan uppgraderas till 8.8 tum genom köp av stora navigatorn. Som standard finns hela 7 högtalare som givetvis kan uppgraderas till Harman Kardon-system med 12v högtalare.

Uppgradera till Premium Package så får du panoramasoltak, LED såväl fram som bak (inkl helljus) och head-up-display. Med Drive Assistance Package får du en uppsjö av sensorer och signaler för att hålla dig rätt på vägen. Och så blir det förstås ett M Sport-paket med sportsäten, rattpaddlar och hårdare fjädring för den som vill fresta baksätespassagerarnas tålamod.

Motorpaletten blir sannolikt densamma som eller åtminstone ett urval av den du hittar i nya BMW 3-serie 2016. Nytt är att de tvåhjulsdrivna bilarna får drivning fram och inte bak vilket givetvis gör X1 till ett no-no för puritanerna.

UPPDATERING 31 augusti. Priser och konfigurator finns nu uppe på BMW.se. Startpris för X1 sDrive 18d är 317 000 kronor. Tre dieslar och tre bensinare på max 231 hästar är vad som erbjuds under hösten.

"BMW X1 generation 2 blir lyxigare", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)