Efter X6 och X4 kommer såklart X2

BMW X2 bryter traditionen

bmw x2

Efter X6 oxh X4 kommer givetvis X2 och här är de första bilderna på den lilla boxen BMW X2 som får premiär i början av 2016.

Notera dock hur BMW X2 till skillnad från storasyskonen X4 och X6 inte har någon sluttande taklinje baktill utan istället en mera CUV-klassisk 2-box-formation. Svårt att kalla det för en coupé, inte sant?

bmw x2

Det kan betyda att BMW X2 istället blir en sportigare version av förnuftiga X1 och därmed inte förhåller sig på samma sätt till donatorbilen som X4 och X6. Eller så försöker BMW bara lura oss. Den stora skillnaden mellan X1 och X2 ser du på D-stolpen och bakrutan.

Motormässigt blir det med stor sannolikhet precis samma palett som för X1. Alltså en hel radda med både bensinare och dieslar från 3 burkar och upp till 6 stycken.

Främsta konkurrenter blir förmodligen Audi Q3 i RS-utförande och kanske Mercedes GLA45 AMG även om den senare nog känner sig en aning tuffare.

bmw x2

Premiär för nya BMW X2 blir det förmodligen på Genevesalongen 2016 men samtidigt sägs bilen inte nå handlarna förrän under 2017 av någon anledning.

Jag har tidigare berört kommande BMW X2 i den här modellsummeringen och med den här renderingen av Theophilus Chin.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)