Ska konkurrera med XC90 och Q7

BMW X7 redo för premiär på årets Frankfurt-salong

BMW X7

BMW behöver en stor-SUV för att konkurrera med de övriga premiummärkena. På Frankfurt-salongen i september är det förmodligen premiär för BMW X7.

Volvo har en, Mercedes och Audi likaså. Klart BMW behöver en riktigt stor SUV. Dessutom finns Cadillac Escalade, Lincoln Navigator och inte minst Range Rover på de penningstinna marknaderna i väst och öst. Hög tid för en BMW X7 alltså.

X7 bygger precis som X5 på plattan kallad CLAR men är här givetvis förlängd en aning. Själva byggandet sker i Sparatanburg i South Carolina i USA vilket väl också säger en del om var den primära marknaden finns.

BMW X7 render

Motormässigt blir det som vanligt med betoning på de sexcylindriga alternativen från BMWs motorhylla. Det blir även V8, hybrid och kanske V12. Dessutom ryktas det om bränslecell. Allhjulskrafs lär bli aktuellt och den åttastegade dubbelkopplingsslådan förmodligen det enda valet.

Premiären sker sannolikt på bilsalongen i Frankfurt i början på september. Flygbiljetter är bokade så räkna med unikt videomaterial här på Bilkoll.

Notera att båda bilderna här är renderingar. Hur bilen faktiskt ser ut, framförallt i nosen, får vi veta i september.

 

"BMW X7 redo för premiär på årets Frankfurt-salong", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)