En liten accessoar till din nya Bugatti Chiron

Bugatti Niniette

Bugatti Niniette

Det här är en Bugatti Niniette PJ63. På 30-talet byggde franska Bugatti långsträckta dyra snabba båtar. Nu är det dags igen.

Bugatti Niniette är döpt efter Ettore Bugattis dotter Lidia som kallades just Niniette där och då för sådär en 80 år sedan. Båtarna ska vara inspirerad av bilmodeller som Type 57c Atalante.

Bugatti Niniette byggs av det amerikansk-monegaskiska varvet Palmer Johnson som normalt tillverkar avsevärt större flytetyg än detta. Konstruktionen består till stor del av superdyr kolfiber kombinerad med titan och ädelträ. Tre olika versioner är aktuella från start. På bilden ovan syns mellanmodellen PJ63 vars motorbestyckning är okänd. Förmodligen är det dock inte Bugattis 8-liters W16-motor under däck. Men kanske något från Motori Marini Lamborghini.

Bugatti Niniette

Eftersom det är en Bugatti är ett ord som prisvärd inte riktigt tillämpligt här. Priserna börjar på 2 miljoner Euro men med största modellen och alla de personliga val du vill göra för just din specialbyggda skuta så blir priset lätt mer än det tredubbla.

Även Jaguar, Mercedes, Porsche och Audi är inblandade i olika typer av lyxjaktsprojekt här och var. Och det är väl fullt rimligt då kundgruppen till viss del är densamma som för deras bilar.

Beställ din Bugatti Niniette redan i vår så kanske du får den ungefär samtidigt som din Bugatti Chiron. Det vill säga om 3-5 år.

"Bugatti Niniette", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)