För dig som vill köra men inte äga

Car2Go lanseras i Stockholm

Car2Go i Amsterdam

Tyska bilpoolstjänsten Car2Go lanseras nu i Stockholm. Kör en liten Smart i stan för 4 kronor i minuten.

Tjänsten Car2Go ägs av Daimler som även äger såväl Mercedes Benz som biltillverkaren Smart. Och det är just Smart ForTwo som används för Car2Gos tjänst som är en mix av en bilpool och en hyrbilstjänst. Och även bilarna i Amsterdam på bilden ovan är elbilar så är det nensinare som gäller i Stockholm. förmodligen för att infrastrukturen för laddning ännu är pinsamt sparsam i vår huvudstad.

Det kostar inget att bli medlem eller att vara medlem utan du betalar enbart för användning. Och så länge du parkerar på rätt ställe så kostar inte heller pakeringen något. För närvarande verkar det finnas bilar och parkeringsplatser på sex olika ställen på Södermalm, fem på Kungsholmen och totalt 11 platser från Vasastan till Gärdet.

Incheckning och utloggning sker via Car2Gos egen app men bilen startas ändå med en nyckel som ligger i bilen. Där finns även ett bensinkort om du skulle behöva tanka.

Att köra kostar 4 kronor per minut eller 165 kronor per timme eller 650 kronor per dygn. Men du får inte köra mer än 5 mil per hyra utan extrakostnad så för att åka till mormor i Eskilstuna får du välja en annan lösning.

Läs mer hos Car2Go.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)