Dags för Volt generation två

Chevy Volt 2016

chevy volt 2016

Det har blivit dags för andra generation av Detroits egen elbil för vanligt amerikanskt folk, Chevy Volt från GM-märket Chevrolet. Det blir lite mer av allt utom priset.

Priset är sänkt med över 1 000 dollar och symbolvärdet är högt här. Tillverkarna har lovat oss bättre elbilar till lägre priser för varje år som går så nu gäller det att leva upp till detta. Därtill kommer en skattelättnad på idag 7 500 dollar. Det ger ett totalpris på ca 26 500 dollar eller  motsvarande 222 500 svenska kronor för nya Chevy Volt 2016.

Viktigaste nyheten är förmodligen att räckvidden ökat från 38 amerikanska miles till 50. Det är en inte särskilt imponerande ökning om du frågar mig. 50 miles är ändå blott 8 svenska mil.

2016 Chevy Volt

Även bensinförbrukningen, om den blir aktuell, har minskat något. Räckvidden med fossilt bränsle har ökat närmare 10%. GM säger dock att 90% av bilturer med Volt generation 1 sker på enbart el.

Totalt har GM sålt 76 136 stycken Chevy Volt generation 1. I Europa är systermodellen Opel Ampera nedlagd sedan snart ett år. Låt oss hoppas på bättre framgång för generation 2. Till Sverige lär den hursomhelst inte komma.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)