Det ska vara en pickup 2017

mercedes glt pickup

Formatet pickup ökar i popularitet över stora delar av världen. Nu planerar även Mercedes och kanske till och med Tesla pickuper för privatpersoner.

Klassiska pickuper som yrkesfolk känner till är Volkswagen Amarok (nu med trevlig V6:a), Toyota Hilux, Isuzu D-Max (ny modell i år) och Nissan Navara. Från att tidigare ha varit rambyggen med bladfjädring är de flesta idag riktigt trevliga moderna bekantskaper med inredningar som gått från grå hårdplast till fullständiga läder-möjligheter.

mercedes glt spionbild

Att klassen blir populärare märks inte minst på att Mercedes har en helt ny pickup kallad GLT på gång. Bilen är inte presenterad ännu så bilderna här är renderingar. Det är dock känt att modellen kommer att komma i såväl grovjobbarutförande som ’lyxutförande’ för mera privat bruk. Årsmodellen blir troligen 2018 eller möjligen 2019.

mercedes glt pickup

Det blir gott om olika motorer och växellådor för att passa såväl nord- som sydamerika och dessutom även Europa denna gång. Återstår att se om och i så fall hur den kommer att marknadsföras i Sverige.

arneby