Formel 1 2016

11 stall redo för F1 2016

mercedes f1 2016

Formel 1-säsongen 2016 närmar sig och här är Mercedes bidrag till F1 2016. Bakom ratten hittar vi förra årets världsmästare Lewis Hamilton samt Nico Rosberg.

Ännu mera genomarbetad aerodynamik och helt nya färger är årets mest synliga nyheter. Vad som hänt under chassit är som vanligt i F1 höljt i dunkel. Dock är reglerna kring F1 numera närmast förlamande stelbenta så skillnaderna mellan de olika stallens bilar blir allt mindre för varje säsong

Totalt deltar 11 stall i F1 2016 och när vi nu snart når mars månad har alla presenterat sina bilar och även klarat av tre försäsongstester. Själva tävlingskalendern börjar den 20:e mars i Melbourn, Australien. Sista loppet går den 27:e november i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten och då har totalt 21 lopp klarats av.

Lite beklämmande är det att vad som kallas European Grand Prix hålls i Baku, Azerbaijan. Ett land som på intet sätt kan anses representera Europa.

Favoriter till årets titlar är de vanliga stallen ungefär. Det innebär alltså Mercedes, Ferrari, McLaren och Red Bull i ungefär den ordningen. Bäst bland ’farmarstallen’ förväntas det gå för Force India som som nu passerat både Lotus och Toro Rosso hos bookmakersarna.

F1 2016 Nyheter

Haas F1 2016

Helt nya i år är stallet Haas F1 Team som leds av Gene Haas med rötter i NASCAR-stallet Haas CNC Racing. Nya stallet Manor Racing är i själva verket Marussia som bytt namn till årets säsong.

Red Bull har avslutat sitt motorsamarbete med Renault men fortsätter ändå använda deras motorer som nu istället får hela TAG Heuer. Dessutom ställer Renault själva upp på gridden med eget fabrikslag i år. Fast bilarna är köpta från Lotus. Så går det till i F1.

Toro Rosso återvänder till motorer från Ferrari men får nöja sig med 2015 års modell medan Ferrari själva kör med årets modell. Upplagt för pinsamheter om Toro Rosso får bättre placeringar än Ferrari med andra ord.

För svensk del är Marcus Ericsson kvar i matchen med den ena styrningen hos Sauber. Att Ericsson ska kunna plocka mer än nån enstaka poäng under säsongen är dock inte troligt. Danske Kevin Magnussen kör för Renault.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)