Hög tid att göra plats i kalendern

Fem viktiga Bilsalonger 2017

Toronto

Det har blivit hög tid att planera din Bilsalonger 2017-agenda. Blir det Geneve eller Frankfurt? Bilkoll.se går igenom de 5 största och viktigaste.

Detroit

Fords monter på Naias 2014

Först ut bland de stora är North American International Auto Show (NAIAS) i Detroit redan nu januari. För publiken är den öppen 14-22 januari. Som du kanske redan vet riktar sig NAIAS enbart mot USA så tonvikten på amerikanska bilar eller de bilar resten av världen vill sälja till USA är stor.  Några verkliga stordåd är inte att vänta 2017.

Geneve

I mars månad beger sig bilbranschen till Geneve i Schweiz för Salon International de l’automobile som den heter på franska. Eller Geneva International Motor Show. Mässan är bekvämt nog förlagd till mässcentret Palexpo som sitter ihop med Geneves flygplats Cointrin (GVA). Jag kommer själv att besöka Geneva Motor Show 2017 då jag tror det är den bilsalong på lagom avstånd som har flest spännande nyheter. Det är här alla viktiga nyheter för andra halvåret 2017 och första halvåret 2018 kommer att visas upp.

Frankfurt / Hannover

MBs monter på IAA 2013

Störst av alla de internationella bilsalongerna är Internationale Autombil-Ausstellung eller IAA i september månad. IAA flyttar mellan Frankfurt och Hannover vartannat år. 2017 är ett udda årtal så då blir det Frankfurt med inriktning på personbilar och motorcyklar. I Hannover, jämna årtal, är det istället fokus på kommersiella fordon.

Paris

I oktober månad är det dags för bilsalongen i Paris eller Mondial de l’Automobile. Fast bara jämna år (vilket händelsevis sammanfaller med att IAA då är i Hannover). Vikten av de nyheter som presenteras i Paris kanske inte alltid är så stor men Paris-salongen är mycket välbesökt och hade långt över en miljon besökare 2014. Fransmännen är fortfarande stolta över sin bilundustri. Men ingen Paris-salong 2017 alltså.

Tokyo

Tokyo 2007

I månadsskiftet oktober-november är det dags att åka till Tokyo och Tokyo Motor Show (東京モーターショー) för att titta på vad framförallt de japanska tillverkarna har på gång det närmaste året. Här kan den som tar sig tid hitta många knasiga fordon som aldrig någonsin kommer att hitta till Europa eller Sverige. Även Tokyo-salongen är biennal och genomförs alltså bara vartannat år – och 2017 är det dags.

"Fem viktiga Bilsalonger 2017", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)