Semesterplanering

Ferrari World Abu Dhabi

Ferrari World

För riktiga Ferrari-entusiaster finns både temaparker, hotell och butiker att besöka och spendera stora pengar på. Störst av dem alla är Ferrari World i Abu Dhabi.

Ferrari World i Abu Dhabi är en gigantisk temapark under tak (att inte ha tak är otänkbart i det torra supervarma ökenklimatet). Här finns totalt närmare 20 olika attraktioner för barnfamiljen inklusive fyra för de mindre barnen. Allt givetvis med tydligt Ferrari-tema. Det mesta handlar om bilkörning och tacing men inte allt. Det finns även tre olika shower, två butiker och hela fem restauranger.

Ferrari World

Ferrari World ligger på ett landområde kallat Yas Island där även racerbanan Yas Marina ligger. Abu Dhabis egen Formel 1-anläggning kompletteras med lyxhotel och shoppingcenter. Årets Formel 1-lopp på Yas Marina går av stapeln 27 till 29 november och är årets sista. Biljetterna är givetvis tokdyra och du bör förboka redan nu om du vill ha en chans att få någon.

Att ta sig till Ferrari World i Abu Dhabi

Till Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten flyger du enklast med Qatar Airways från Stockholm via Doha. Kan du tänka dig två mellanlandningar kan även bolag som SAS, Lufthansa eller Etihad ta dig dit. Du kan även flyga direkt från Stockholm till Dubai och sedan ganska lätt ta dig till Abu Dhabi landvägen på mindre än två timmar.

Andra Ferrari-märkta attraktioner

Ferrari håller just nu på att transformera sig från en biltillverkare till ett bredare lyxvarumärke. Det innebär bland annat ett Ferrari Land komplett med ett femstjärnigt Ferrari Hotel inom projektet PortAventura strax utanför Barcelona i Spanien. Om det hela går bra få vi förmodligen se flera Ferrari-märkta hotell runt om i världen vad det lider.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)