En lite lyxigare Ford

Ford Mondeo Vignale

Ford Mondeo Vignale

Efter många förseningar på grund av dålig ekonomi och förflyttning av produktionen blir det 2015 premiär för nya världsbilen Ford Mondeo.

Ford satsar nu helhjärtat på så kallade världsbilar vilket är både bra och dåligt. Bra är att nya läckra Ford Mustang därmed förmodligen även kommer till Sverige. Mindre bra kanske är att den tredje generationens oerhört slätstrukna Ford Ka även den når såväl Sverige som USA.

Ford Mondeo Vignale

Nya Ford Mondeo, här i lyxutförandet Vignale, är en kompetent utmanare till Volvo V60 och kanske även BMW 3-serie Touring. Kvaliteten ska vara rejält höjd, motorerna roligare och framförallt utseendet avsevärt skarpare. Påminner inte grillen lite om Aston Martin?

Ford_Mondeo_Vignale_interior

Vignale är inte bara den mest utrustade modellen, tanken är att det ska vara ett helt koncept. Det innebär bland annat gratis tvätt på speciella anläggningar om du köper en Ford Mondeo Vignale.

’Nya’ Ford Mondeo (premiärvisad i Detroit redan januari 2012) kommer till Sverige i oktober i utrustningsnivåerna Titanium och Trend. Fords EcoBoost-motor kan fås med 1.5 eller 2 liters volym. Samt en hybrid. Oklart om Vignale-konceptet är aktuellt för Sverige.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)