det blir inte alltid rätt

Jösses vilka Fula Ferraris

drogo-ferrari-330-gt-1964

Det är dig förlåtet om du tror att alla Ferrari-modeller genom tiderna varit linjesköna läckerbitar för sin tid. Men även Ferrari har gjort sig skyldiga till ytterst tveksamt bockad plåt genom åren. Här är några riktigt fula Ferraris.

Smaken är som bekant delad men nog krävs det en riktig Ferrarista för att kunna älska dessa modeller.

ferrari 365 gt4 2+2

Ferrari 365 GT4 2+2 såg inte alls ut som linjesköna ’vanliga’ 365. Istället blev det hårda veck och framljus som ser ut som något från British Leyland. 70-talet var en gräslig tid på många sätt.

ferrari modulo concept 1970

Ferrari Modulo var faktiskt bara en konceptbil som byggde på modell 512 S. Året var 1970 och Modulo visades upp på Geneve-salongen där den fick stor och blandad respons. Jag tänker främst på James Bonds undervattensgående Lotus Esprit när jag ser den.

fula ferraris 1964 drogo navarro

Slutligen har vi en Drogo Navarro Special NART som egentligen är en 330 GT 2+2 som klubbägaren Norbert Navarro lät bygga om fullständigt. Resultatet blev som du ser gräsligt.

Att köpa dyra fina bilar och sedan förstöra dem med gräsliga färger eller hemska modifieringar är fortfarande vanligt i arabvärlden. Jag såg själv några riktigt hemska exempel i Dubai i vintras.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)