4 virtuella värstingar i Gran Turismo 6

bugatti-vision-gran-turismo

Var visar biltillverkarna upp sina senaste värsting-koncept? Jo, i spelet Gran Turismo. Här är fyra virtuella värstingar du bara hittar i Gran Turismo 6.

Bugatti Vision Gran Turismo bygger vidare på numera lastgamla superbilen Veyron om än i rejält maskat skick. Det ska ha tagit fransmännen 6 månader att ta fram detta fullt produktionsbara koncept. Motorn är den välkända W16 och bilen har givetvis fyrhjulsdrift. Bra så Bugatti, men nu vill vi att ni får fram efterträdaren Chiron snart, ok?

Hyundai-N-2025-Vision-gran-turismo

Hyundai är lite oroliga för sin brand identity i konceptet N 2025 Vision Gran Turismo och placerar en gigantisk Hyundai-logga bakom cockpit. Bilen är vätgasdriven precis som ix35 FCEV men här har den dubbla celler som producerar hela 650 virtuella kilowatt. Dryga 1000 hästar och fyrhjulsdrift. Koncept N 2025 vill även påminna om Hyundais nya utvecklingsavdelning Namyang R&D vid Nürburgring.

mazda-lm55-vision-gran-turismo

Mazda LM55 Vision Gran Turismo sägs vara baserad på 1991 års Le Mans-vinnare kallad 787b. Men det är också allt vi vet tyvärr. Så jag gissar på på Wankel-motor och fyrhjulsdrift. Maxhastigheten i spelet har visar sig vara 209mph vilket bevisats i YouTube-videos. Mazda LM55 Vision GT har även synts upphängd i en skulptur på Goodwood Festival of Speed så enbart virtuell är den ändå inte.

SRT Tomahawk Vision Gran Turismo

Sist ut idag är SRT Tomahawk X Vision Gran Turismo vilket egentligen är något så otroligt osexigt som en amerikansk Dodge. SRT är deras performance brand och det tak under vilket Dodge Vipers framtid ska finnas. SRT Tomahawk X Vision GT kan alltså ses som en förhandstitt på nästa generations SRT Viper och mycket riktigt har den en V10-motor på 7 liter och mer än 2500 hästar. Topphastigheten uppges vara 679 kilometer i timmen. Overkill som vanligt med andra ord.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)