Med elpickup över tundran

Havelaar Bison är en elektrisk pickup truck

Havelaar Bison

Havelaar Bison är en helt ny fullt elektrisk pickup truck gjord för tuffa väder- och terrängförhållanden i och från Kanada.

Havelaar Bison har två elmotorer. En fram och en bak. Framdrivningen sker på alla fyra hjul och utformningen är sådan att pickupen är anpassad för rejält hårda tag vad gäller såväl terräng som väderlek.

havelaar bison

Ramen är i stål men är förstärkt och delvis lättad med kolfiber här och var. Batteripacken ska klara 186 amerikanska miles eller 30 svenska mil och lägger sig därmed på standardnivån för 2017.

Inredningen innehåller två stora skärmar, ett instrumentkluster framför ratten och en stor stående iPad-liknande sak i mittkonsolen precis som hos Tesla.

havelaar bison

De uppenbara konkurrenterna är givetvis Teslas utlovade pickup men även Mercedes GLT och inte minst amerikanska Workhorse W-15. Något pris eller produktion är inte klara i dagsläget. Förmodligen är presentationen på Evve-konferensen i Ontario, Kanada ett sätt att undersöka intresset.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)