New York 2017

Designstudie: Infiniti QX80 Monograph i New York

infiniti qx80 monograph

Kan Bentley, Jaguar, Maserati och Alfa så kan väl japanskamerikanska Infiniti. Det här är lyxmonster-SUV:en Infiniti QX80 Monograph.

Infiniti menar att designstudien QX80 monograph är en kombination av ”luxury with a commanding presence” och ”the ultimate expression of futuristic luxury SUV design.” Well well.

Stor är den och formerna är både geometriska och organiska. Med detaljer som dessutom får den att se ännu större ut än de dryga fem meter den faktiskt är. Som så många koncept idag har den inga backspeglar utan istället videokameror. Något som idag inte är tillåtet i USA ska kanske tilläggas. Hjulen är på hela 24 tum.

Och så mycket mera får vi faktiskt inte veta idag. Det är som sagt en designstudie och då kommer drivlina och miljöaspekter i andra hand. Tanken är i alla fall att Infiniti QX80 Monograph ska visa vägen för Inifinitis framtida designspråk inom SUV-segment.

Gunnar Lindberg Årneby

RedaktörBilkoll.se
Redaktör och ansvarig utgivare för Bilkoll.se. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *