En lite billigare Tesla

Instegsmodellen Tesla Model S 70D

Tesla Model S 70D

Tesla Motors sänker instegspriset för sina vagnar genom introduktionen av nya Model S 70D. En något enklare modell med ett mindre batteri och lägre pris.

Batteripacket är den enskilt dyraste komponenten i en Tesla. Därför tar Elon Musk och co nu fram en modell av Model S med ett batteri på ’bara’ 70kWh. I övrigt har den samma funktioner som USA och EU-modellerna inklusive Autopilot, Navigation och Supercharging.

Räckvidden med 70kWh uppges till 240 miles eller strax under 37 svenska mil. Accelerationen är 5.2 sekunder för sprinten 0-100. Det bör räcka för de flesta.

Det blir även lite nya färger att välja på. Närmare bestämt Ocean Blue, Obsidian Black och Warm Silver. Priset för Tesla Model S 70D börjar på 67.500 dollar i USA. I Sverige blir priset däremot hela 790 000 kronor vilket är ganska exakt 100 000 kronor mindre än för Model S 85D som är storsäljaren.

Det går bra att bygga och beställa sin bil redan nu för leverans i juni.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)