Efterlängtad SUV

Jaguar F-Pace prissatt för Sverige

Jaguar F-Pace

Till våren 2016 kommer nya efterlängtade Jaguar F-Pace SUV till Sverige. Och redan nu avslöjas något oväntat priset på instegsmodellen.

Instegsmodellen får den tvåliters diesel på 180 hästar som även finns i den Jaguar XE R-Sport jag provkör just denna vecka (testrapport kommer i nästa vecka). Den är på 180 hästar och har ett rejält vrid på 430 Nm redan vid 1750 varv.

Nöjer du dig med den möjligen något för lilla motor i stora F-Pace så börjar priset på 423 900 kronor. Bilen är då manuell och bakhjulsdriven men förmodligen vill du ha både den 8-stegade automaten från ZF och fyrhjulsdrif på en sån här bil. Kanske även en rejäl V6:a?

Då sticker priset givetvis iväg rejält och kan lätt bli nästan det dubbla med lite extrautrustning. Generellt kan man väl säga att Jaguari idag väljer att lägga sig något under huvudkonkurrenten BMW i pris.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)