Ansiktslyftning

Jaguar piffar upp fronten på F-Type 2018

F-Type 2018

F-Type är onekligen Jaguars coolaste modell idag. Nu får den en lättare ansiktslyftning inför nästa modellår. Det här är F-Type 2018 med två nya versioner.

Jag tycker själv att Jaguar F-Type ser riktigt cool ut bakifrån och ifrån sidan. Nosen är dock lite väl mycket amerikansk Ford för min smak. Tydligen håller Coventry med för det är just fronten som får nya veck och knyck när F-Type 2018 nu visas upp.

Detta i kombination med ny LED-grafik i strålkastarna. Bilden högst upp visar ’vanliga’ respektive R-versionen av F-Type sida vid sida.

F-Type R 2018

Inuti blir det uppdatering av infotainment till Jaguars nya Touch Pro. Bättre än föregångaren men fortfarande långt efter Volvo och BMW tyvärr. Det blir även nya lättare säten.

En specialmodell kallad F-Type 400 SPORT kommer att finnas i ungefär ett år framåt. Den har en överladdad sexa på 400 hästar och lite annorlunda kosmetik här och var. Så kallade limited editions funkar bra på många marknader men kanske inte alltid i förnuftiga Sverige, gäller det även Jaguar?

F-Type R Dynamic Cabriolet

Det blir även en ny permanent variant i familjen kallad F-Type R-Dynamic som kan fås med trelitersexan i två olika effektnivåer. Värstingversionen är alltjämt SVR med 575 hästar.

I och med ’nya’ F-Type 2018 som finns i handeln senare i vår finns det numera inte mindre än 14 olika varianter av Jaguar F-Type coupé och cabriolet att välja på. Inte illa för en nischad sportbil.

"Jaguar piffar upp fronten på F-Type 2018", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)