Jaguar X760 – med sikte på BMW 3-serien

Jaguar-x760

Jaguar sålde ca 60 000 bilar under 2013. Det är på tok för få för att märket ska kunna överleva. I planen som ska fyrdubbla det indiskägda brittiska prestigemärkets försäljning ingår Jaguar X760.

Vi har nyligen lärt känna läckra modellen F-Type. Först som cabriolet och därefter som coupe. Det kommer att bli flera olika motorversioner och även en speedster inom något år. Alltså en modell helt utan tak och med en bula bakom sittbrunnen.

jaguar-f-type-7-goodwood-concept

Viktigast av allt för Jaguars framtid är dock att slå sig in i det segment som idag domineras av BMW 3-serien, Audi A4 och Mercedes C-Klass. Det nya projektet kallas internt X760 och kommer att visas upp senare i år då det också får ett officiellt namn.

Jaguar-x760-rear

Räkna dock inte med X-Type, det är alldeles för nedsmutsat av den Ford Mondeo-bastard Jaguar hade smaklösheten att släppa ifrån sig på 90-talet. Förmodligen blir det inget som slutar på -type över huvud taget. Den nya modellen ska kunna beställas framåt slutet på året för leverans våren 2015.

Jaguar har även en ny SUV baserad på just projekt X760 och nya versioner av såväl XF som XJ på gång de närmaste åren.

Nu är nya Jaguar XE presenterad. läs mer om den här.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)