Tre koncept från Nissan hösten 2015

Läckra koncept från Nissan i Tokyo 2015

nissan-vision-gran-turismo

Vi gör ännu ett nedslag på bilsalongen i Tokyo innan det är dags att gå vidare till Los Angeles 2015. Idag tittar jag på nya (och gamla) konceptbilar från Nissan.

Nissan har filat på sitt gran turismo-koncept som visats tidigare och visar i Tokyo upp 2020 Vision Gran Turismo som ser allt annat än lättparkerad ut. Som namnet antyder är det här en bil som först dök upp i spelet Gran Turismo och därefter på bilmässor. Om den är produktionsfähig? Läcker mattröd lack onekligen men hur är det med bakåtsikten i Tokyos trafikmyller?

nissan-teatro-for-dayz-concept

Lite mera on the wacky side är Nissan Teatro for Dayz Concept. Här är det LED-skärmar överallt. Framtill, baktill och på sidan. Till och med ratt och säten har LED-displayer. Varför? För att det är kul såklart. Innehållet på skärmarna styrs av bilens aktuella status och din smartphone. Köra klarar givetvis bilen av alldeles själv. Kanske lika bra det med all denna distraktion.

”These young people are now getting their drivers’ licenses. They have never known a world without the Internet, email or social media. They are always connected and eager to share their experiences.”

–Carlos Ghosn, VD Nissan Cars

 

nissan-ids-concept

Dagens sista Nissan blir en mera down to earth bil. Nissan IDS Concept är inte nästa generation av elbilen Leaf men visst finns där likheter, speciellt bakifrån. Och förmodligen är det Nissans idé om Leaf generation 3 eller 4 vi ser delar av.

Nissan IDS Concept är helt självkörande och har en batteripacke på 60 kWh vilket händelsevis är den perfekta kombination enligt bolaget självt. Nissan Intelligent Driving säkerställer en trygg, snål och miljövänlig framfart. I framtiden är körglädje ett minne blott. En framtid som enligt Carlos Ghosn infaller redan om ca 5 år. Hujedamig!

2016 års modell av Nissan Leaf har ett batteripack på 30 kWh som jämförelse.

"Läckra koncept från Nissan i Tokyo 2015", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)