Från koncept till produktion

Land Rover Defender 2018

dc100 blir Defender 2018

Redan 2011 visade JLR-gruppen upp konceptbilen DC100. Räkna med att Land Rover Defender 2018 kommer att bli mycket snarlik.

Defender årsmodell 2018 har internbeteckningen L851 och är en helt ny konstruktion med monocoque nästan helt i aluminium. Den blir därmed både lättare och samtidigt rigidare. Tanken är att nya Defender ska komma i många olika versioner i allt från djungel-jeep (Heritage) till boulevard-kryssare (Autobiography) och även lite ruffare dagistaxi.

Det blir två olika hjulbasvidder, flera olika drivuppsättningar och även flera olika typer av fjädring för att kunna tillala så många olika kundtyper som möjligt. Givetvis kommer nya Defender 2018 både med och utan tak och förmodligen även något därimellan (crew cab) tids nog.

Koncept DC100 blir Defender 2018

Motormässigt blir det dels de redan välkända 2-litersfyrorna men nya sexcylindriga snurror baserade på JLR-gruppens nya Ingenium-motorer (sitter i Jaguar XE till exempel) kommer för såväl bensin som diesel lite längre fram. Det kan även bli frågan om åttacylindriga motorer för värstingversioner längre fram. Dessa kommer då troligen att köpas in från BMW. Jaguar hoppas på en 4-liters åtta med bra vrid och ett samarbetsavtal har upprättats under kodnamn Jennifer.

"Land Rover Defender 2018", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)