When in China

LandWind X7 är Evoque på kinesiska

LandWind X7

Kinesiska LandWind gillar att kopiera Europeiska SUV:ar rakt av. Det här är nya LandWind X7, en mer eller mindre exakt kopia av posh-mobilen Range Rover Evoque.

Jaguar Land Rover klagade givetvis hos kinesiska myndigheter så snart de såg konceptet E32 förra året men det hjälpte inte. I augusti månad börjar försäljningen av nya LandWind X7 med en liten tvåliters turbomotor på 188 hästar. Orginalet har 237 hästar och det är förmodligen inte det enda som skiljer när man tittar lite närmare.

landwind x7

Priset för en LandWind X7 är dessutom bara en tredjedel av vad du får betala för orginalet i Kina. Många Europeiska lyxbilar blir riktigt riktigt dyra när de väl når Solens Rike.

LandWind har som sagt en förkärlek till kopiering. LandWind X6 var en kopia på Isuzu Rodeo och LandWind CV9 var en kopia på en liten Opel-buss. Bilarna lär dock aldrig nå Europa då deras resultat i EuroNCAPs tester har varit rent förskräckliga. Eller vad sägs om noll poäng för just LandWind X6 härom året.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)