Världens praktiskaste elbil?

Första leverans av Tesla Model X

tesla-model-x

Den som väntat på sin nya Tesla Model X tycker sig säkert ha väntat väldigt länge nu. Tisdagen den  29:e september skedde de första leveranserna.

Men tyvärr bara i USA ska väl sägas. De första svenska kunderna får förmodligen inte sina bilar förrän en bit in på nyåret 2016.

Alla bilarna i de första leveranserna är av den dyrare versionen Signature Series med beteckningen 90D vilket innebär fyrhjulsrift och ett batteri på 90 kWh. Motorn är på 259 hästar och accelerar som en Porsche 911 (3,2-3,8 sek). Fast då räcker förstås inte batteriet alla de utlovade 386 kilometrarna.

Tesla Model X

Tesla Model X är SUV-versionen av storsäljaren Model S och förväntas komma med i stort sett samma utrustningsmöjligheter. För att skilja sig från Model S och alla andra SUV:ar därute har Model X så kallade Falcon Wing-dörrrar som fälls rakt upp ungefär som på en Batmobile från 60-talet.

Det amerikanska priset för Model X börjar på 80 000 dollar innan subventioner och tillägg.

De svenska priserna på Model X är inte officiella men sägs ligga ungefär i linje med de för Model S. Med andra ord en bra bit över miljonen för Model X Signature Series 90D.

Läs mer och reservera din egen Tesla Model X här.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)