Framtidens mobilitet

Volvos halvbror Lynk startar egen bilpool i Berlin

lynk bilpool med modell 03 (koncept)

En brandad Lynk bilpool blir första satsningen i väst för Volvos kinesiske halvbror. Bilförsäljningen koncentreras till Kina till att börja med.

Först ut med en Lynk bilpool blir Berlin och San Francisco och det redan 2019. Att man väljer dessa städer beror på att konceptet bilpooler redan är väl etablerat där och kunderna mogna.

Lynk & Co modell 02 concept

Direktförsäljningen av egna bilar begränsas till att börja med till den kinesiska marknaden. Först ut är crossovern 01 (se här) som kommer senare i år. Därefter följer en sedan kallad 02 sommaren 2018. Modell 03 (överst) blir en liten kompakt bil som är planerad för produktionsstart till slutet på 2018.

Lynk (eller Lynk & Co som bolaget knepigt nog heter) hoppas kunna sälja 500 000 bilar om året globalt runt år 2020. Hälften av dessa ska då säljas utanför Kina. Det är med andra ord bråttom med den internationella expansionen.

Försäljningsargument som fri uppkoppling, uthyrning av din bil när du inte kör den själv samt livstidsgaranti på bilen ska uppnå dessa siffror.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)