Only in China

100 Maserati Levante sålda på 18 sekunder

maserati levante

Maserati Levante har gått från att vara fullkomligt otänkbar till att bli modellen som ska rädda den mer än 100 år gamla italienska biltillverkaren.

En SUV från Maserati? ’Aldrig i livet’ hette det för bara 10 år sedan. Men tiderna ändras sannerligen. Efter att storsedanen Ghibli inte säljer fullt så bra som hoppats på (de regerande mästarna BMW 5-serie och Mercedes E-klass håller ställningarna) står nu hoppet till nya crossover-SUV:en Levante som äntligen börjar säljas senare i år.

I USA kostar en Levante med treliters dubbelturbo-V6:a från $72 000 medan den i UK kostar från ca £53 000 och i inom stora delar av EU ca €70 000.

maserati levante

Så varför är då alla dessa olika priser viktiga här? Jo, för att i veckan som gick bestämde sig Maserati för göra ett litet test på den kinesiska marknaden. Man valde att sälja 100 stycken ganska välutrustade men för all del inte värstingmodeller (ingen V8:a) av Levante för motsvarande 150 000 dollar (alltså dubbla priset mot i USA) via onlinebutiken TMall*.

Hur det gick vet du redan eftersom du läst rubriken på den här notisen. Allihopa slutsålda på 18 sekunder. Wow!

* TMall eller Taobao Mall är den kinesiska konsumentbutiksdelen av Alibaba.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)