Bilsalongen i Geneve

Maserati Levante

maserati levante

Italienska Maserati fortsätter jakten på större volymer. Det senaste vapnet heter Maserati Levante och ska konkurrera med Porsche Cayenne.

Maserati Levante kommer med tre olika motorer till att börja med. Fast egentligen är nog de båda turbomatade 3-liters bensin-V6:orna samma motor om än med olika karaktär. 350 hästar i basutförandet och 430 hästar i S-modellen. Därtill kommer en disel med samma deplacement, endast 275 hästar men å andra sidan ett rejält vrid på  600Nm. I samtliga fall är lådan en åttaväxlad automat som driver på alla fyra.

maserati levante

Maserati Levante kommer högst sannolikt att jämföras med Porsche Cayenne och på pappret klarar den sig bra både vad gäller specifikationer och vad du får för pengarna.

Men konkurrensen är hårdare än så. I detta segment för stora lyxiga CUV:ar finns numera även både Jaguar och Bentley. Och snart kommer även Aston Martin, Lamborghini, Lotus och till och med Rolls Royce in i matchen.

maserati levante

Samtidigt är de något billigare alternativen från BMW, Audi, Mercedes och även numera Volvo förmodligen de bättre valen rent kvalitativt.

Uppdatering 18:e mars; Maserati Levante årsmodell 2017 kommer att kosta från 72 000 dollar för den ’vanliga’ versionen och från 83 000 dollar för Levante S. Bilen kommer att visas upp på bilsalongen i New York inom kort.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)