Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2015

Maserati Mostro Concept by Zagato

zagato maserati mostro concept

Det är på Concorso e’Eleganza Villa d’Este de riktigt läckra konceptbilarna visas upp. Det här är Mostro Concept från Zagato, en vision om en möjlig framtida modell från Maserati.

‘Il Mostro’ eller monstret kallades 1957 årsMaserati 450 S och det är i den modellen Zagato tar avstamp när man visar upp Mostro Concept på Concorso e’Eleganza Villa d’Este i sommar. Orginalet kördes av ingen mindre än racinglegenden Stirling Moss i Le Mans 1957.

Den nya bilen bygger på en monocoque helt i kolfiber driven av en Maserati V8 monterad i bilens främre del (som på orginalet) för bästa viktfördelning.Växellådan är en sexväxlad semi-automat. Mostro Concept är primärt tänkt för bana enligt Zagato men en homologering för gatubruk kan mycket väl bli aktuell säger bolaget. De hoppas givetvis att Maserati ska skriva under offerten och börja tillverka bilen.

Zagato Mostro Concept för Maserati

Fem exemplar av bilen byggs till att börja med för att fira Maseratis 100-årsjubileum. Alla fem bilarna är givetvis redan sålda till ett pris strax under 1 miljon dollar styck, inte så blodigt ändå. En samlarbil från Carozzeria Zagato brukar dessutom bli värd mer än inköpspriset redan inom 5-10 år.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)