Spionbilder

Maskerad BMW Z5 fångad på kylig bild

BMW Z5

BMW och Toyota har en ny öppen sportbil på gång tillsammans. Här är en maskerad BMW Z5 fångad på bild i kallt Norrland med cabben nedfälld!

BMW Z5 (internkod G29) ersätter plåtcaben Z4 och kommer nu med tygcab medan Toyotas variant, den härmed återupplivade Supra, primärt kommer som kupé. Men även där kan en cabriolet vara möjlig tids nog beroende på försäljningsutfall.

BMW Z5 rendering

BMW överger alltså plåtcaben i Z4 precis som flera andra tillverkare. Utsagan verkar vara att riktiga cab-köpare vill ha riktiga tygkapell och inte bulkiga plåttak. Cabriolet-köpare har dessutom oftast minst en bil till att välja på. Och så väger förstås ett tygkapell avsevärt mindre än en avancerad stålkonstruktion.

Motormässigt blir det BMWs vanliga snurror som får ta plats även i Z5. Toppmodellen blir förmodligen bensinsexan i40 till att börja med för att så småningom toppas av en Z5M på 450 hästar. Några hybrida modeller ska dock inte vara aktuella för Z5.

Produktionslinan för de två nya modellerna står redan klar så räkna med produktionsstart redan i år om Norrlands-testerna utfaller till belåtenhet. Hoppas testbilen har varmuftsutblås bakom nacken.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)