Tokyo Motor Show 2015

Mazda, Honda och Subaru i Tokyo 2015

mazda-rx-vision-concept

Vi tar en liten titt till på Tokyo Motor Show. Där får vi lära oss att Mazda inte har glömt Wankelmotorn, att Honda gillar gröna minibussar och att en ny Subaru Impreza är på gång.

Mazda kan inte släppa Wankelmotorn och visar i Tokyo upp RX Vision Concept. Något som skulle kunna bli nästa Mazda RX-9. Givetvis är konceptet ’skyactiv’ som allt Mazda gör numera. Det stora problemet är väl egentligen att modell RX-8 inte sålde något vidare och att Wankelmotorns dagar av många anses som räknade.

 

honda-odyssey-hybrid

Honda Odyssey är en riktig storsäljare i USAs lagom välbeställda medelklassförorter där pickupen fått ge vika men tyska prestigevagnar som BMW X5 inte är riktigt inom räckhåll. Nu lovar japanerna att det blir även en Honda Odyssey Hybrid och det är förmodligen helt rätt väg att gå. Då Odyssey inte säljs i Europa lär inte heller hybrid-modellen nå hit, eller?

 

subaru-impreza-concept

Subaru har en ny Impreza på gång till 2017. För att ge oss en hint om vad som komma skall visades konceptmodellen Subaru Impreza 5-Door Concept upp i Tokyo. Konceptet sägs även tala om Subarus hela framtida designspråk.
Ett varningens finger dock, Subaru har en dålig vana att urvattna sina koncept rejält innan de når försäljningshallarna. Så lägg inte in din förbeställning riktigt än, ok?

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)