Geneve-salongen

McLaren 720S P14 ersätter 650S

mclaren 720s

Med över en månad kvar till Geneve-salongen har nyheter och bilder om nya McLaren 720S med interbeteckningen P14 redan läckt ut.

Namnet 720S syftar förstås på 720 metriska hästar (PS) vilket är 70 fler än i föregångaren 650S som nu faktiskt börjar bli lite gammmal i superbilsår räknat. Det är även fler än den egna superbilen 675LT som ingår i samma familj.

McLaren delar upp sina bilar i Sports Series (540C och 570-familjen), Super Series (650S och 675LT) och Ultimate Series med P1 med eller utan GTR. Så det är alltså mellanserien som får en ny familjemedlem med McLaren 720S. Räkna med först en coupé följt av en Spider och förmodligen även en lättad specialare tids nog.

mclaren 720s

Designen på nya 720S är avsevärt mera vågad än tidigare. Framförallt är framljusen inte längre McLaren- eller boomerangformade utan mera triangulära. Plåtens veckning utmed sidorna är dessutom mera flödande och ska vi säga organisk än tidigare.

Notera även taket som går i avvikande färg och är lite bubbelformat sådär. Lite stridsflygplanscockpit kanske? En trend är det i alla fall då såväl Mercedes som Jaguar har liknande lösningar på sina coupé-modeller.

Så nu är det bara att invänta Geneve-salongen i mars. Jag ska dit, ska du?

Gunnar Lindberg Årneby

RedaktörBilkoll.se
Redaktör och ansvarig utgivare för Bilkoll.se. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *