Projekt P13 snart klart

McLaren Sports Series

mclaren sports series

Efter uppdateringen av 12C till 650S säger sig nu brittiska McLaren ha en ’instegsmodell’ på gång. McLaren Sports Series ska den heta och här är första ’spionbilden’ på den.

Eftersom bilden är släppt av McLaren själva kan den dock knappast sägas vara en spionbild men det kanske är mindre viktigt. Jag hade dock gärna sett mera av bilen och det kommer säkert tids nog.

McLaren Sports Series blir alltså en instegsmodell vilket för en superbilstillverkare som McLaren innebär nånstans runt en miljon kronor och med Porsche 911 och Mercedes-AMG GT som tydliga konkurrenter.

Bilens interna modellbeteckning P13 har florerat ett tag och nu vet vi alltså att namnet blir Sports Series och att premiären begås redan 2015.

Utöver det vi egentligen inget alls än så länge. Men det ändrar sig nog snart för 2015 är snart här, väldigt snart faktiskt.

McLaren 2014 innebär att modell 650S ersatt ’gamla’ 12C och toppmodellen P1 för alldeles för mycket pengar. Nya P13 som nu alltså blir Sports Series hamnar längst ned i listan men förhoppningen är givetvis att den ska sälja i avsevärt större volymer än de två andra modellerna.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)