Ny Autobahn-smiskare från Stuttgart

Mercedes-AMG GT

mercedes amg gt 2015

I tisdags kväll, exakt samtidigt som Apple presenterade iPhone 6, valde Mercedes att lansera sin nya nästan-supersportbil Mercedes-AMG GT.

Mercedes-AMG GT ersätter superdyra och måsvingedörrförsedda SLS AMG från 2011 med något liknande men ändå avsevärt mera tillgängligt på många sätt. Notera namnet där Mercedes och AMG sitter ihop som ett dubbelnamn och endast GT är modellnamnet.

mercedes amg gt

Bestyckningen blir till en början en biturboförsedd V8:a på 4 liter med 510 hästar och 650 Nm för modell GT S. Något senare (2016) kommer en ’standardmodell’ (utan S) med 462 hästar och 600 Nm. Ska nog räcka bra det med. 0-100 klaras av på 3.8 respektive 4 sekunder för de båda modellerna. Endast sjustegad automatlåda.

Bäst av allt är nog ändå priset. Medan SLS AMG kostade en bra bit över 2 miljoner och även Mercedes S Class Coupe (tidigare CL) är riktigt dyr så kommer nya Mercedes-AMG GT (utan S) att börja så lågt som under miljonen kronor. Alltså i samma härad som Porsche 911 och Nissan GT-R. Det låter onekligen lovande.

Utan att säga för mycket så här till en början tror jag det främst är Jaguar F-Type i de hårigare versionerna som Mercedes AMG GT kommer att slåss mot.

mercedes amg gt

Så vad tycker du? Jag tycker den känns genomtänkt och kompetent men har lite svårt att få den rätta vill-ha-känslan. Och nån Porsche 911-dödare är det verkligen inte i mina ögon.

Vi tar väl den officiella lanseringsvideon också, varsågoda:

[thisorthat]

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)