Mercedes Benz C-Klass 2014

mb-c-klass-2014-1

Nya Mercedes C-Klass kommer förmodligen att ge BMW och Audi en hårdare fajt än vanligt. Den nya modellen är modernt tuff och ståndsmässig på samma gång.

Det normala brukar vara att yngre män (i sinnet då) väljer BMW 3-serie eller Audi A4 medan de något konservativare går för Mercedes C-Klasse. Med nya C-Klass som dyker upp på svenska vägar till sommaren tycker i alla fall jag att Mercedes fått till en mycket bra design. Karossen är modernt tuff och sportig men samtidigt klassiskt ståndsmässig.

mb-c-klass-2014-3

Nu fyller jag ju i och för sig 47 år i år så det kan förstås ha något med det att göra men visst är den nya bilen betydligt mera spännande än de två tidigare generationerna? Återstår förstås att se hur den är att köra. En rond som normalt går till BMW.

mb-c-klass-2914-2

Nya C-Klass kallas internt för W205 vilket är helt i linje med tidigare modeller. Motorpaletten blir som vanligt bred med bensinare och dieslar från 1.6 liter via hybrider ända upp till 4-liters V8 i AMG-modellen som förväntas visas upp till hösten. Givetvis blir det även en kombi-modell. Den brukar dröja ca ett år från det att sedanen presenteras.

mb-c-klass-2014-interiorDu kan redan nu börja bygga din nya Mercedes C-Klass här. Notera dock att det bara finns ett begränsat antal motorer att välja på ännu. Samtliga tyvärr av den klenare sorten.

 

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)