Bilsalongen i Detroit

Mercedes Benz E-klass 2017

De har blivit dags för en ny generation av Mercedes E-klasse. Här är bilder och video på underverket Mercedes Benz E-klass 2017.

Mercedes E-klass eller E-Klasse på tyska är Stuttgarts motsvarighet till BMW 5-serien. Audis A6 och numera även Jaguars XF och snart Volvo S90.

Nya E-klass visas upp i Detroit nu i januari och når marknaden som årsmodell 2017 senare i år. Precis som vanligt först som sedan, därefter kombi och så förmodligen både cabriolet och coupé och kanske något mera. Att det blir en blandning av dieslar, bensinare och hybrider (E 350e) står redan klart. Med alltifrån 4 till 8 cylindrar. Toppar familjen gör förmodligen värstingen AMG E63 men den får vi vänta några år på. Kombin, som vi svenskar gillar, lär dock visas upp redan senare i år.

e-klass 2017

Dagens E-klass har interbeteckningen W212 och kom 2010. Alltså är det hög tid för en ersättare enligt tysk prestigebilslogik och de nya modellen kallas även det helt logiskt för W213. Bli inte rädd nu, men plattformsmässigt baseras nya E-Klass på samma modulära formfaktor som nya C-Klass. Fast det blir förstås längre, närmare bestämt drygt 492 centimeter.

Givetvis blir det mycket nya roliga elektronikprylar i nya E-Klass 2017. Förutom de vanliga ’förarstödsystemen’ blir det även semi-autonom självkörning kallad Drive Pilot som ska klara att hantera bilen i upp till 130 knyck. Läskigt!

Vill du se hur nya Mercedes E-Klass tar sig ut på slingriga perfekt asfalterade bergsvägar går det bra att klicka igång videon här nedan. Bra att ha som målbild när du köar i slasket på Essingeleden varje morgon.

https://youtu.be/R3rgYQ-uK_k

"Mercedes Benz E-klass 2017", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)