Utmanar BMW X6

Mercedes-Benz GLE Coupé

Mercedes-Benz GLE Coupé

Nu får BMW X6 konkurrens om titeln världens fulaste överprissatta sportcoupé. Det här är nya Mercedes-Benz GLE Coupé och den är minst lika gräslig som kollegan.

Om du tycker att Mercedes-Benz GLE Coupé ser konstig ut framifrån tycker jag du ska ta en titt på den direkt gräsliga baken. Samma linjer som på S-Klass Coupé vilket antyder att dessa kan vara här för att stanna ett tag.

Mercedes-Benz GLE Coupé

Om vi ska vara lite mera positiva så finns vissa likheter med fräna Mercedes-AMG GT i bland annat grillen.

Motorerna blir troligen som vanligt en hel räcka till antalet och MB väljer att till en början fresta oss med illbattingen GLE 450 AMG vilket innebär en treliters dubbelturbomatad V6 (ingen logik alls, jag vet). 362 hästar och 9 automatiska växlar samt ett rejält vrid kräver 4Matic fyrhjulsdrift. Makalösa Airmatic finns som tillval.

Mercedes-Benz GLE Coupé

Mercedes nöjer sig med att för nu ge oss en smygtitt på Mercedes-Benz GLE Coupé och säger inget om vare sig modellutbud, priser eller datum i dagsläget. En viss antydan om att bilen kan komma att visas upp på Detroit Motor Show 2015 finns dock.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)