Not a fat cowboy truck

Mercedes-Benz GLT pickup

Mercedes-Benz GLT rendering

Mercedes håller tillsammans med Renault-Nissan på at ta fram en crewcab pickup som sägs få namnet Mercedes-Benz GLT. Så här kan den komma att se ut.

Chefen för MB Trucks Volker Mornhinweg säger att det inte blir någon fet cowboy-truck utan något mera smäckert och läckert.

Han utvecklar med att de amerikanska märkena Ford, GM/GMC och Ram redan har 90% av macho-truck-marknaden i USA och att MB siktar på en annan mera lukrativ marknad för något mindre premium-truckar. Segmentet är redan idag populärt i bland annat Sydamerika, Afrika och Mellanöstern säger Mornhinweg till brittiska Car Magazine.

Mornhinweg själv vill inte avslöja pickupens tänkta namn men beteckningen GLT sägs snurra runt i branschen. Tidigast som årsmodell 2016 sägs Mercedes-Benz GLT vara aktuell och då även i Europa även om den marknaden är liten i sammanhanget.

Crewcab betyder i det här fallet två rader med säten och fyra dörrar. Det kan alltså åka minst 4 personer i en crewcab vilket gör dem avesvärt mera praktiska än en typisk tvåsitsig pickup.

Kvaliteten på inredningen ska närma sig den hos en Mercedes personbil och utrymmet i de bakre sätena ska bli det bästa i klassen lovar Stuttgart.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)