En kombi med klass

Mercedes C-klass Estate kombi i september

mercedes c-klass estate 2015

Igår läckte de första bilderna på nya Mercedes C-Klass Estate kombi ut. Och det är en riktigt läcker skapelse Stuttgart fått fram.

En ny C-klass Sedan är alltid en stor händelse i bilvärlden men det är kombin, den här gången kallad Estate, som de allra flesta svenska kunder väntar på. Och nu har de första bilderna dykt upp på nätet.

hjjyj89hx5iwszzwmukq

Nya Mercedes C-klass Estate är 8 centimeter längre än förra generationen vilket förmodligen innebär plats för lite mera bröte i skuffen. Och 4.5 centimeter längre benutrymme i baksätet.

Mercedes-Benz C 200 BlueTEC, T-Modell  (S 205) 2014

Precis som hos BMW finns nu möjlighet att öppna bakluckan med fotviftning (hands free) och flera andra nya elektroniska godsaker som en ny premiumbil 2015 behöver ha för att vara konkurrenskraftig.

Mercedes-Benz C 200 BlueTEC, T-Modell  (S 205) 2014

Motorbestyckningen blir densamma som för C-klass Sedan vilket innebär att den förmodade storsäljaren är snåla men ganska osofistikerade dieselfyran 220. En betydligt intressantare C 350 Hybrid dyker upp lite längre fram.

Alla motoralternativ uppges uppfylla den nya Euro6-standarden. Sverigepremiären begås i september månad som årsmodell 2015.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)